Alles van Nijkerk
Bekijk de agenda
< oktober 2022 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
39
 
 
 
 
 
1
2
40
3
4
5
6
7
8
9
41
10
11
12
13
14
15
16
42
17
18
19
20
21
22
23
43
24
25
26
27
28
29
30
44
31
 
 
 
 
 
 

Corazon's gebak voortaan in Meander Medisch Centrum ook voor Nijkerkers

Corazon's gebak voortaan in Meander Medisch Centrum ook voor Nijkerkers
Nijkerk Geplaatst 12 december 2014

Meander Medisch Centrum heeft, ook voor de Nijkerkers, er sinds deze week een bijzondere leverancier bij: Corazon Bakery uit de Krommestraat in Amersfoort.

Gebak en ander lekkers van de Bakery is voortaan verkrijgbaar in Meander Marché en de Oranjerie, de restaurants van het ziekenhuis in Amersfoort.

"Een grote stap voor zowel het ziekenhuis als onszelf," zegt Corazon's Dirk-Jan Stip. "Voor onze kleine bakkerij is het een grote en mooie opdracht. Voor Meander is het een gedurfde stap: bovenop het standaard assortiment naar meer duurzaam en beter gebak toe. Meander laat daarmee zien dat het een
ziekenhuis van deze tijd is, met lokale wortels en oog voor duurzaamheid." Voorlopig levert Corazon Bakery vijf soorten karakteristiek lekkers, variërend van carrotcake tot cheesecake en Amerikaanse chocoladekoeken. Dat wordt elke ochtend milieuvriendelijk per fietskoerier naar het ziekenhuis vervoerd.

nijkerk, alles van, meander medisch centrum

Cynthia Ringeling, manager Horeca van Meander verwacht veel van de samenwerking. "Restaurant Meander Marché is een plek waar mensen kunnen ontmoeten, ontspannen en opladen. Juist in het ziekenhuis is het belangrijk om zo'n plek te hebben. Voor Meander is het belangrijk dat gasten prettig kunnen zitten met een stuk gebak of koek waar men blijer van wordt. We willen een bezoek aan Meander zo prettig mogelijk maken, en in die filosofie past deze keus. Meander is een regionaal ziekenhuis, en we willen om die reden ook zoveel mogelijk werken met lokale en regionale ondernemers. Bovendien kwamen veel van onze werknemers vanuit eigen ervaring met goede verhalen over Corazon."

Het standaard assortiment van gevulde koek en appeltaart in Meander Marché komt niet van de Bakery. "Simpelweg omdat wij die volumes niet kunnen maken," zegt Stip. "Wie ons kent, weet dat we alles met de hand doen. En Meander is trouwens ook tevreden over de huidige appeltaart," zegt Stip. "Ons assortiment in het ziekenhuis is voor de gasten en personeel dat net even wat anders wil, buiten het bekende werk om, en kiest voor E-nummer vrij en biologisch. Het is duidelijk een ziekenhuis van deze tijd."

 


Meer informatie | Meander Medisch Centrum | Alles van Nijkerk

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Ruitersportcentrum M&M - Voorthuizen
Alex van den Brom containerverhuur
Van Top tot Teen
Auto IJdorff voor uw saab in Voorthuizen
Badabounce Streetdance
Allesvan Nijkerk