Alles van Nijkerk
Bekijk de agenda
< oktober 2022 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
39
 
 
 
 
 
1
2
40
3
4
5
6
7
8
9
41
10
11
12
13
14
15
16
42
17
18
19
20
21
22
23
43
24
25
26
27
28
29
30
44
31
 
 
 
 
 
 

Nieuwe betaalmogelijkheden maakt parkeren in Nijkerk makkelijker

Nieuwe betaalmogelijkheden maakt parkeren in Nijkerk makkelijker
Nijkerk Geplaatst 30 november 2014

Medio januari 2015 worden alle parkeerautomaten op straat in de gemeente Nijkerk omgebouwd. Vanaf 1 januari 2015 is het landelijk al niet meer mogelijk te betalen met uw chipknip.

Met de komst van de nieuwe parkeerautomaten kunnen parkeerders ook niet meer contant betalen. Daarnaast verdwijnt de Real Time Parkeerkaart (RTP-kaart) als typisch Nijkerkse betaalmogelijkheid. Parkeerders kunt nog steeds betalen met hun pinpas, maar dan via het ‘Dip & Go' principe. Met de komst van de nieuwe parkeerautomaten wordt ook ‘belparkeren' als nieuwe betaalmogelijkheid in Nijkerk geïntroduceerd.

Pinnen via het principe van Dip & Go
Vanaf half januari 2015 kunnen parkeerders bij de nieuwe parkeerautomaten op straat veilig en makkelijk betalen met hun pinpas, zonder hun pincode in te voeren. Deze vorm van betalen wordt ´Dip & Go genoemd. Doordat men de pincode niet hoeft in te voeren, kan deze ook niet door zakkenrollers of skimmers worden afgekeken. Betaling via Dip & Go verloopt daarnaast ook sneller dan regulier pinnen, waardoor er bij drukte minder lange wachtrijen ontstaan bij de parkeerautomaat. Er kan met Dip & Go tot maximaal €50,- per transactie betaald worden. Bij elke transactie wordt te allen tijde om het akkoord van de betaler gevraagd.

nijkerk, alles van, dip en go, parkeren

Nieuw! Belparkeren in Nijkerk
Met belparkeren betalen parkeerders op eenvoudige wijze voor parkeren op straat via hun mobiele telefoon. Men betaalt per minuut én achteraf. Ook hoeft men niet langer meer in een rij te staan bij een parkeerautomaat. Dit belparkeren gaat op basis van het kenteken van de auto van de parkeerder. Bij belparkeren hoeft ment dus geen parkeerkaartje meer achter de voorruit te leggen. Handhaving vindt plaats door middel van het scannen van het kenteken. Daarnaast kaan men bij zakelijk gebruik van belparkeren eenvoudig de parkeerkosten declareren. Om gebruik te kunnen maken van belparkeren moet een parkeerder zich eerst aanmelden als gebruiker bij een belprovider. In de gemeente Nijkerk kan men belparkeren via alle bestaande aanbieders van belparkeerdiensten. Op de website van de gemeente Nijkerk staan een overzicht van deze belproviders en een kostenvergelijking.

nijkerk, alles van, dip en go, parkeren

RTP-kaart
Mensen uit de gemeente Nijkerk kunnen hun parkeertegoed van hun RTP-kaart nog tot 12 januari aanstaande opmaken. Het statiegeld voor de Real Time Parkeer-kaart (3 euro) kan men nog tot 1 april 2015 (na inlevering van de RTP-kaart) ontvangen bij de Publiekswinkel in het Stadhuis.

 


Meer informatie | Gemeente Nijkerk | Alles van Nijkerk

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Van Top tot Teen
Allesvan Nijkerk
Ruitersportcentrum M&M - Voorthuizen
Alex van den Brom containerverhuur
Badabounce Streetdance
Auto IJdorff voor uw saab in Voorthuizen