Alles van Nijkerk
Bekijk de agenda
< oktober 2022 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
39
 
 
 
 
 
1
2
40
3
4
5
6
7
8
9
41
10
11
12
13
14
15
16
42
17
18
19
20
21
22
23
43
24
25
26
27
28
29
30
44
31
 
 
 
 
 
 

Binnenstad van Nijkerk wordt verrijkt met nieuw schoolgebouw en 21 appartementen

Binnenstad van Nijkerk wordt verrijkt met nieuw schoolgebouw en 21 appartementen
Nijkerk Geplaatst 29 november 2014

Het college van Nijkerk stelt de gemeenteraad voor om in zijn vergadering van 18 december het bestemmingsplan Het Baken vast te stellen.

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk dat basisschool Het Baken een nieuw schoolgebouw bouwt. In hetzelfde gebouw komt er ruimte voor kinderopvang en zal de Woningstichting Nijkerk bovendien 21 appartementen maken. Het gebouw komt in de hoek Torenstraat, Venestraat, Groenestraat, wordt drie verdiepingen hoog en krijgt op prominente plaatsen kappen. De huidige basisschool wordt afgebroken. Qua uiterlijk zal het nieuwe gebouw gaan passen bij de woningen in de binnenstad door bijvoorbeeld de individuele uitstraling van gevels. De appartementen zal de Woningstichting verhuren aan 's Heeren Loo Zorggroep, voor een vorm van begeleid wonen.

Vanuit het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP) stelt de gemeente budget ter beschikking voor de nieuwbouw van de school. In samenhang met de nieuwbouw wordt ook de openbare ruimte heringericht. Zo zullen de Venestraat en Torenstraat in nabijheid van het plangebied een nieuw uiterlijk krijgen.

Het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland is bereid om een bijdrage van € 257.095 te geven om de gemeentelijke exploitatie sluitend te maken. Op 17 december besluiten Provinciale Staten over deze bijdrage. Wethouder René Windhouwer: "Een positief besluit zal fantastisch zijn, voor Het Baken, de Woningstichting Nijkerk en voor onze binnenstad. Ik ben sowieso blij voor Het Baken dat de al langer bestaande wens voor nieuwbouw nu echt uitgevoerd kan gaan worden. Het nieuwe gebouw, zo centraal in de binnenstad, is een grote aanwinst voor Nijkerk."

Als de gemeenteraad het bestemmingsplan vaststelt en er geen beroep wordt ingesteld zullen de werkzaamheden komend voorjaar beginnen en zijn de school en appartementen zomer 2016 klaar.

 


Meer informatie | Alles van Nijkerk

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Alex van den Brom containerverhuur
Auto IJdorff voor uw saab in Voorthuizen
Ruitersportcentrum M&M - Voorthuizen
Van Top tot Teen
Badabounce Streetdance
Allesvan Nijkerk