Alles van Nijkerk
Bekijk de agenda
< oktober 2022 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
39
 
 
 
 
 
1
2
40
3
4
5
6
7
8
9
41
10
11
12
13
14
15
16
42
17
18
19
20
21
22
23
43
24
25
26
27
28
29
30
44
31
 
 
 
 
 
 

Patiënt is zelf medeverantwoordelijk voor veilig medicijngebruik

Patiënt is zelf medeverantwoordelijk voor veilig medicijngebruik
Nijkerk Geplaatst 26 november 2014

Ziekenhuis St Jansdal besteedt veel aandacht aan het veilig toedienen van medicijnen. Patiënten kunnen hier zelf echter ook veel in betekenen.

Om fouten bij medicijnvoorschrijving te helpen voorkomen, adviseert het St Jansdal patiënten hun apotheek toestemming te geven voor het overdragen van hun medicijngegevens. Dit kan via de website www.ikgeeftoestemming.nl. Zo weten patiënten zeker dat zorgverleners van het St Jansdal goed inzicht hebben in hun actuele medicijngegevens, zodra zij in het ziekenhuis komen voor een polikliniekbezoek, een geplande of spoedopname.

Zodra patiënten op www.ikgeeftoestemming.nl hun akkoord hebben gegeven, kunnen zorgverleners in een dossier zien welke medicijnen worden gebruikt en of er sprake is van een allergie voor bepaalde medicijnen. Een patiënt krijgt dan bijvoorbeeld geen medicijnen waarvoor hij of zij allergisch is of die niet goed werken in combinatie met andere medicijnen die hij of zij slikt. Onder medicatie vallen tabletten en capsules, maar ook bijvoorbeeld druppels, pufjes en zalven.

Toestemming met een formulier
Patiënten kunnen ook bij hun eigen apotheek of bij de poli-apotheek in het St Jansdal op een formulier aangeven dat zij toestemming geven voor uitwisseling van hun medicatiegegevens. De apotheek verzorgt dan de administratie hiervan. Het St Jansdal raadt patiënten aan om ook zelf altijd een actueel overzicht van hun geneesmiddelen bij zich te dragen.

De website www.ikgeeftoestemming.nl is van het Landelijk Schakelpunt (LSP), waarbij ziekenhuis St Jansdal is aangesloten. Zorgverleners en medewerkers in apotheken, huisartsenposten en ziekenhuizen kunnen via het LSP gegevens uitwisselen over verstrekte medicatie. Wilt u meer weten over het elektronisch delen van uw medische gegevens? Bijvoorbeeld wie uw gegevens kunnen inzien? Kijk dan op: www.stjansdal.nl/ziekenhuisapotheek of www.vzvz.nl

 


Meer informatie | St Jansdal | Alles van Nijkerk

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Auto IJdorff voor uw saab in Voorthuizen
Allesvan Nijkerk
Ruitersportcentrum M&M - Voorthuizen
Badabounce Streetdance
Van Top tot Teen
Alex van den Brom containerverhuur