Wintergasten en andere vogels in het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland.

Nijkerk Geplaatst 23 november 2014

In het gastvrije Landschapshuis, midden in het NL Arkemheen-Eemland, vindt een interessante activiteit plaats, georganiseerd door de Vrienden van het NL Arkemheen-Eemland.

Verteller en vogelaar René de Waal, lid van de Vogelwacht Amersfoort en vanaf zijn 12de al struinend met een verrekijker in bos en de polders, komt een lezing houden over Trekkers en Wintergasten in de polder ondersteund door een PowerPointpresentatie van eigen foto's.

nijkerk, alles van, arkenheem, zwanen

In de lezing zal Rene iets vertellen over het verschijnsel vogeltrek. Hierbij zullen "wegtrekkers", doortrekkers, wintergasten en "blijvers" genoemd worden. Na een beschrijving van het landschap van de Eempolders en Arkemheen en de kenmerken daarvan, zal hij een aantal vogels, die hier te vinden zijn, de revue laten passeren. Daarbij wordt er ook aandacht besteedt aan de veranderingen, die de polders in de loop der jaren hebben ondergaan, en de invloed die dat heeft gehad op de vogelstand. De nadruk zal in het tweede deel vooral liggen op de vogels, die we in de winter in Eemland/Arkemheen kunnen tegenkomen.

nijkerk, alles van, arkenheem, zwanen

De lezing begint 25 november om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom. De activiteit is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Het Landschapshuis is gelegen op de Eemlandhoeve, Bisschopsweg 5-B,in Bunschoten. De bordjes Landschapshuis volgen.

Informatie via 06-23196934

Nijkerk dinsdag 25 november 2014