Informatieavond over non-Hodgkinlymfomen en stamceltransplantatie

Nijkerk Geplaatst 24 november 2014

Meander Medisch Centrum organiseert met patiëntenorganisatie Hematon een informatieavond over non-Hodgkinlymfomen en stamceltransplantatie.

Non-Hodgkinlymfoom is een kwaadaardige aandoening (kanker) die begint in de cellen van het lymfestelsel. In haar presentatie gaat internist-hematoloog Josien Regelink in op Indolent lymfoom en CLL (chronische lymfatische leukemie). De minder agressieve, chronische vormen van lymfklierkanker, de zogenaamde Indolente lymfomen, lijken in gedrag en in behandeling erg op CLL. Internist-hematoloog Saskia Klein vertelt over stamceltransplantaties.

nijkerk, alles van, meander medisch centrum

In het Meander Medisch Centrum vindt de zorg voor patiënten die een autologe of allogene stamceltransplantaties hebben gekregen in het UMCU plaats. Deze behandelingen worden veelvuldig ingezet bij patiënten met een vorm van bloedkanker en vallen onder de zwaarste anti-kankerbehandeling. Saskia Klein zal in haar presentatie laten zien dat deze behandelingen in naam erg op elkaar lijken, maar toch enorm van elkaar verschillen. Het programma biedt voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Aanmelden
De informatieavond vindt plaats in de Foyer en Auditorium van Meander Medisch Centrum, Maatweg 3 in Amersfoort. Wilt u aanwezig zijn bij de informatieavond, dan graag voor 21 november aanmelden via www.hematon.nl/amersfoort. Hematon is de patiëntenorganisatie voor patiënten met een hemato-oncologische aandoening en mensen die een stamceltransplantatie hebben ondergaan.

nijkerk, alles van, meander medisch centrum

• 19.00 uur Ontvangst met koffie en thee in de Foyer
• 19.30 uur Welkom en opening - Frank de Reij, voorzitter Raad van Bestuur Meander Medisch
Centrum