< februari 2020 >

Burgemeester Renkema verrast met ontbijt

Nijkerk Geplaatst 5 november 2014

De gemeente Nijkerk geeft goede voorbeeld tijdens Het Nationaal Schoolontbijt

Vanochtend kwamen er 16 kinderen van de Koningin Emmaschool naar het stadhuis om burgemeester Renkema te trakteren op een heerlijk en gezond ontbijt. De leerlingen en de burgemeester gaven met het gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt. In deze week ontbijten meer dan 500.000 basisschoolleerlingen elke dag samen op ruim 2.500 basisscholen.

Burgemeester Renkema van de gemeente Nijkerk onderstreept hiermee, net als meer dan 200 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een goed ontbijt en gezond bewegen. Aan de ontbijttafel was het erg gezellig en maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar.

Donatie aan het goede doel
Het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt is dit jaar Make-A-Wish Nederland, de stichting die alweer 25 jaar de liefste wensen vervult van kinderen met een levensbedreigende ziekte. De bijdragen van scholen en gemeenten maken een donatie aan dit goede doel mogelijk. Tijdens het ontbijt betaalde burgemeester Renkema voor zijn ontbijtje met een donatie aan Make-A-Wish. De leerlingen uit groep 6 van de Koningin Emmaschool namen de cheque met een bedrag van € 360,- in ontvangst. Burgemeester Renkema kijkt met plezier terug op deze bijzondere ontbijtontmoeting.

nijkerk, alles van, schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 12e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een goed ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet of niet voldoende ontbijten. De beste start van de dag is juist het ontbijt! Ontbijten helpt de darmen op gang, voorkomt concentratieproblemen en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen, waardoor het risico op overgewicht kleiner wordt. Om die reden heeft Het Nationaal Schoolontbijt de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), het Voedingscentrum, de Maag Lever Darm Stichting, de Nederlandse Hartstichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Meer informatie | Alles van Nijkerk