< februari 2020 >

Het doek valt voor het Veluws Bureau voor Toerisme.

Nijkerk Geplaatst 27 juli 2014

Per vrijdag 25 juli 2014 is het doek gevallen voor het Veluws Bureau voor Toerisme. Het toeristische Veluwe vraagt om vernieuwing en innovatie die voor het Veluws Bureau voor Toerisme niet is te leveren.

Oorzaken voor een onafwendbare faillissement zijn te vinden in een veranderde marktbehoefte alsmede een gebrek aan capaciteit om op in te spelen op een nieuw digitaal tijdperk. De crisis heeft het proces doen versnellen: er is minder budget beschikbaar bij de betrokken gemeenten en het bedrijfsleven. Directie en Raad van Toezicht betreuren de gang van zaken maar zien geen andere uitweg. De gekozen oplossing biedt echter nieuwe kansen voor de toeristische industrie zich te bundelen en de rol en uitvoering van succesvolle regiomarketing op zich te nemen. Het gastheerschap van de Veluwe blijft bestaan; deze verantwoordelijkheid valt onder de gemeenten afzonderlijk.

Roeland ten Napel, interim directeur van het VBT: "na een ogenschijnlijk goede start van mijn interim-periode - waarin mij was gevraagd de rol van gastheerschap en marketing los te koppelen - bleek al snel dat de beoogde resultaten niet haalbaar waren met de huidige bezetting, althans, niet in die vaart die nodig was. We blinken weliswaar uit in gastheerschap, maar de markt vraagt vooral om innovatie op marketinggebied en positieve publiciteit over De Veluwe. De tijd heeft ons feitelijk ingehaald, we voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en hebben het financieel niet gehaald die koers tijdig te wijzigen."

Zomerperiode
In de periode die nu aanbreekt blijven de werkzaamheden van het gastheerschap van de Veluwe gehandhaafd. Daarmee hoeft de toerist geen ‘last' te ondervinden van het voorgenomen besluit. VVV agentschappen blijven geopend en in staat de huidige dienstverlening voort te zetten. Er wordt alles in het werk gesteld om de website www.develuwe.nl in de lucht te houden en de recreatiekrant gedurende de zomerperiode te verspreiden. Deze zomer wordt door directie en Raad van Toezicht onderzocht hoe aan het marketingbeleid van het gebied De Veluwe invulling kan worden gegeven.

Over VBT
Het Veluws Bureau voor Toerisme is de toeristische marketingorganisatie voor de Veluwe en werkt samen met circa duizend toeristische bedrijven en organisaties en zestien gemeenten. Het VBT verzorgt de marketing in binnen- en buitenland voor de domeinen recreatie, (zakelijk) toerisme en cultuur(historie). Daarnaast verzorgt het VBT het gastheerschap van de regio middels het merk VVV en heeft zij als taak om de promotie van de Veluwe te verzorgen. Van oudsher één van de sterkste toeristische regio's in Nederland.

Meer informatie | Veluws bureau voor Toerisme | Alles van Nijkerk